A palesztinok és az értük tüntetők mellett áll ki új dalában Macklemore amerikai rapper (VIDEÓ)

camera

1

A palesztinok és az értük tüntetők mellett áll ki új dalában Macklemore amerikai rapper (VIDEÓ)

Fotó: Wikimedia Commons 

Megosztás

A palesztinok és az értük tüntetők mellett áll ki kedden kiadott dalában Macklemore amerikai rapper, aki szerzeményében élesen bírálja a jelenlegi amerikai kormány hozzáállását a Gázai övezetben folyó háborúhoz és az Amerika-szerte kirobbant egyetemi tiltakozások elnyomását.

Macklemore a dal streamelésből származó bevételét az ENSZ palesztin menekülteket segélyező szervezetének, az UNRWA-nak juttatja majd el.

A dal címe egy a Gázai övezetet ért támadásban meghalt palesztin kislány nevére utal. A Columbia Egyetem tüntető diákjai az általuk elfoglalt iskolaépületet Hind’s hallnak, azaz Hind csarnokának nevezték el. A Hind’s hallban Macklemore azt mondja, a rendőröknek nem az egyetemi tüntetésekben kellene látnia a problémát, hanem a tiltakozások okában.

A rapper dalában leszögezi, hogy az ősszel nem Joe Biden jelenlegi amerikai elnökre fog szavazni, azért, ahogyan a gázai háborút kezeli. Ezen felül kritizálja a Facebookot és az Instagramot működtető Metát, és hevesen kikel a rasszizmus és a szólásszabadság korlátozása, és a TikTok videómegosztó oldal tervezett betiltása ellen. A rapper dalában azt kérdezi, hogy a zeneipar miért hallgat az izraeli-palesztin konfliktusról.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program