Bajnokok Ligája - Friss spanyol bajnokként jutna döntőbe a Real Madrid 

camera

1

Bajnokok Ligája - Friss spanyol bajnokként jutna döntőbe a Real Madrid 

-illusztráció- (Fotó: TASR/AP) 

Megosztás

A Real Madrid a szombaton bebiztosított spanyol bajnoki cím birtokában jutna be a labdarúgó Bajnokok Ligája fináléjába szerda este, amikor a németországi 2-2-es döntetlen után fogadja a Bayern Münchent az elődöntős párharc visszavágóján.

Carlo Ancelotti vezetőedző tanítványai szombaton hazai pályán verték 3-0-ra a Cádizt a La Liga 34. fordulójában, s mivel néhány órával később a Barcelona kikapott a Girona vendégeként, a királyi gárda az utolsó négy kör eredményeitől függetlenül megszerezte története 36. bajnoki címét. A klubnál ugyanakkor úgy döntöttek, hogy elhalasztják a diadal szurkolókkal közös, hagyományos belvárosi megünneplését, a csapat ugyanis a BL-elődöntő szerdai visszavágójára koncentrál.

Ancelottinak csupán egyetlen hiányzóval kell számolnia, az osztrák válogatott David Alaba viszont már az odavágón sem volt meccskeret tagja térdsérülés miatt. Visszatérhet ugyanakkor a kapuba a belga Thibaut Courtois, bár Ancelotti azt nyilatkozta, ismét az ukrán Andrij Lunin véd majd.

A másik oldalon Thomas Tuchel vezetőedzőnek – és segítőjének, Lőw Zsoltnak – már nehezebb feladat lesz a megfelelő kezdőcsapat összeállítása, a Stuttgart otthonában elszenvedett 3-1-es vereség alkalmával ugyanis megsérült Raphael Guerreiro, aki a Real elleni első meccs félidejében állt be és sokat lendített a Bayern szekerén. A müncheniek vasárnap közölték, hogy a portugál játékos bokasérülés miatt biztosan nem léphet pályára szerda este Madridban. Rajta kívül egyelőre úgy tűnik, hogy Kingsley Comanra és Bouna Sarr-ra változatlanul nem számíthat a Tuchel vezette szakmai stáb, Eric Dier játéka pedig kérdéses a védelemben. A holland Matthijs de Ligt ugyanakkor visszatért és vasárnap már a csapattal edzett, így ő várhatóan bevethető lesz a spanyol fővárosban.

Az odavágón játszott 2-2-es döntetlen a Realnak kedvez, már csak azért is, mert a madridi együttes a mostani idényben hazai pályán még veretlen, továbbjutásával pedig 18. alkalommal játszhatna döntőt európai kupasorozatban – a kilencediket a BL-ben -, de már az eddigi 17 finálé is rekord. Ancelotti ugyanakkor a spanyol bajnoki cím megnyerése után kiemelte, nincs lehetőségük ünnepelni.

“Határt kell szabnunk most az örömünknek, mert egy nagyon-nagyon fontos mérkőzés vár ránk. Pihennünk kell, aztán fel kell építenünk magunkat újra és a legjobb teljesítményünket nyújtani a Bayern ellen” – hangsúlyozta az olasz tréner.

“Százszázalékosnak kell lennünk szerdán, mert 90 percre vagyunk attól, hogy újra döntőbe kerüljünk. Ennél nagyobb motiváció nem is kell, ugyanis megteremthetjük magunknak a lehetőséget arra, hogy méltó módon zárjunk egy fantasztikus szezont” – tette hozzá.

A Bayern München számára ugyanakkor hasonlóan fontos a döntőbe jutás, a bajorok 11 éves uralmát a Bundesligában ugyanis megtörte az idényben még mindig veretlen és már biztosan német bajnok Bayer Leverkusen, a Német Kupában pedig nem sikerült fináléig jutnia a müncheni együttesnek. A szezon végén távozó Tuchel így már csak a BL-ben nyerhet idén trófeát a Bayernnel.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program