Olcsóbbak a boltjaink, rengetegen járnak át hozzánk bevásárolni Magyarországról

camera

1

Olcsóbbak a boltjaink, rengetegen járnak át hozzánk bevásárolni Magyarországról

Illusztráció (TASR) 

Megosztás

A szlovákiai révkomáromi élelmiszerboltok parkolói minden hétvégén tele vannak magyar rendszámú autókkal, és a pénzváltónál is rendre sorokban állnak a forintjukat euróra váltani készülő magyarok – írta a G7.hu. 

A 24.hu által feldolgozott cikk alapján a közelmúltban egy Facebook-csoportot is alapítottak, amelynek létszáma az utóbbi két hónapban 60 ezerre duzzadt. A Kaufland tűnik a legnépszerűbb üzletnek, de ezen kívül több más bolt is jelentős magyar forgalmat bonyolíthat le.

Tatabányáról is járnak, ami még nincs nagyon messze, ám a Facebook-csoportból hamar kiderült az is, hogy Szlovákia annyira felkapott lett, hogy most már a határtól akár száz kilométerre lakók is elkezdtek kijárni vásárolni. A két Komárom közötti hidat a bejegyzések alapján ma már Székesfehérvár vagy akár Dunaújváros térségéből is megcélozzák. A Dunántúl nyugati részéről inkább a Győr fölötti Nagymegyer a célállomás.

A G7 szerint ha akció van Szlovákiában, akkor adott esetben 5-600 forintot – azaz akár másfél eurót – is lehet fogni egyetlen doboz cigarettán, mások a sörből vagy a sajtokból kiindulva számolnak hasonlóan.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program