Szembement a minisztérium döntésével, nincs maradása a Szlovák Karszt Nemzeti Park igazgatójának

camera

1

Szembement a minisztérium döntésével, nincs maradása a Szlovák Karszt Nemzeti Park igazgatójának

Fotó: TASR - František Iván 

Megosztás

Tomáš Taraba környezetvédelmi miniszter csütörtökön menesztette a Szlovák Karszt Nemzeti Park igazgatóját, Milan Olekšákot, aki a napokban szembe ment a minisztérium kérésének, nem volt ugyanis hajlandó elbocsátani az alkalmazottakat.

Olekšák akkor azt mondta Tarabának, másképp is lehet takarékoskodni, például úgy, hogy háromról egyre csökkenti a tárca államtitkárainak számát.

Taraba a felmentés hivatalos indokaként a rossz vezetői döntéseket és a kommunikáció hiányát jelölte meg a nemzeti parkok zónázásával kapcsolatban.

A Denník N információi szerint a minisztérium a többi nemzeti park igazgatójához hasonlóan már korábban menesztette volna Olekšákot, de arra várt, hogy befejezze a nemzeti park területén lévő földterületek átruházásának folyamatát a Szlovák Erdészettől és a Szlovák Földalaptól. Olekšák két napja írta alá az ezzel kapcsolatos jegyzőkönyveket.

A Szlovák Karszt Nemzeti Park vezetését Martin Golianra bízták, aki a Rozsnyói Járási Hivatalban dolgozott a környezetvédelmi osztályon.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program