Eladja részesedését brazíliai futballklubjaiban Ronaldo

camera

1

Eladja részesedését brazíliai futballklubjaiban  Ronaldo

-illusztráció- (Fotó: Wikimedia Commons) 

Megosztás

A játékosként kétszeres világbajnok brazil Ronaldo eladásra kínálja a spanyol másodosztályú Real Valladolidban, valamint a brazil élvonalbeli Cruzeiróban birtokolt részesedését.

A 47 éves korábbi futballcsillag sajtótájékoztatón hozta nyilvánosságra erre vonatkozó döntését, és azt is elárulta, hogy a Cruzeirónak már megvan az új tulajdonosa egy brazil szupermarket-láncot létrehozó és birtokló milliárdos üzletember személyében – írja az MTI.

“Tudom, hogy a szurkolók többsége hálás nekem és a csapatomnak azért, mert visszahelyeztük a Cruzeirót a nemzeti és a nemzetközi labdarúgás vérkeringésébe. A célomat elértem, mert az volt az eredeti ötlet, hogy megmentsük a klubot és a megfelelő időpontban átadjuk a megfelelő személynek” – jelentette ki Ronaldo, aki 78 millió dollárért vásárolta meg 2021-ben az egyesületet, most pedig sajtóinformációk szerint 117 millió dollárért értékesíti.

A Cruzeiro 2020 és 2022 között a brazil másodosztályban szerepelt, és a klub jelentős tartozást – több mint 200 millió dollárt – halmozott fel, emiatt a drukkerek attól tartottak, hogy meg is szűnik a csapat.

“A Cruzeiro az intenzív osztályon volt, amikor én megvásároltam. Azóta felére csökkentettük a tartozást, az egyesület bevétele pedig az ötszörösére nőtt. Úgy hagyom el a klubot, hogy sikerült áthelyeznem egy kényelmes kórházi ágyba” – fogalmazott Ronaldo.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az 1994-ben és 2002-ben is vb-győztes korábbi sztárcsatárnak mik a pontos tervei a Valladoliddal, amelyben 2018-ban szerzett többségi tulajdont. Az azóta eltelt hat évben a csapat kétszer kiesett az első osztályból, de egyszer vissza is jutott oda. A mostani idényben a La Liga 2 második helyén áll az együttes és jó esélye van arra, hogy visszakerüljön az élvonalba.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program