Több rendőr meghalt egy lövöldözésben az Egyesült Államokban

camera

1

Több rendőr meghalt egy lövöldözésben az Egyesült Államokban

Illusztrációs felvétel (TASR) 

Megosztás

Négy rendőr életét vesztette, négy másik pedig megsebesült egy lövöldözésben hétfőn, amikor egy körözött férfi elfogására készültek az Egyesült Államok délkeleti részén, Észak-Karolina államban.

Johnny Jennings helyi rendőrfőnök újságíróknak arról számolt be, hogy a rendőröket lövések érték, amikor a lőfegyver illegális birtoklása miatt elítélt férfi letartóztatására készültek Charlotte városban.

A rendőrök viszonozták a tüzet, és halálos lövést adtak le a gyanúsítottra, mielőtt további lövésekkel szembesültek a házból. Egy 17 éves fiút és egy nőt őrizetbe vettek – tette hozzá. “Charlotte városának és a rendőri hivatásnak egy abszolút tragikus napjaként” jellemezte a történteket a rendőrfőnök.

Legalább egy gyanúsítottat holtan találtak az ingatlan hátsó udvarán, miután a rendőrök viszonozták a tüzet – írta a Charlotte-Mecklenburg-i rendőrség az X közösségi oldalon a mintegy három órán át tartó összecsapást követően.

Joe Biden amerikai elnök “részvétét és támogatását” fejezte ki – tájékoztatott a Fehér Ház. Merrick Garland igazságügyi miniszter pedig nyilatkozatában “megdöbbenésének” adott hangot.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program