Xabi Alonso szerint nincs magyarázat a Leverkusen késői góljaira

camera

1

Xabi Alonso szerint nincs magyarázat a Leverkusen késői góljaira

Xabi Alonso (Fotó: TASR/AP) 

Megosztás

Xabi Alonso vezetőedző szerint nincs magyarázat arra, miért szerez ilyen sok gólt a Bayer Leverkusen labdarúgócsapata a mérkőzések rendes játékidejének végén, vagy a hosszabbításban.

A német bajnokcsapat szombaton úgy játszott 2-2-es döntetlent házigazdaként a VfB Stuttgarttal, hogy Robert Andrich a 96. percben egyenlített. Ez volt a Bayer 16. találata a mostani szezonban, ami a 90. percben, vagy azt követően született.

“Nem könnyű megmagyarázni, mi történt, a múlt hét után ismét az utolsó pillanatban találtunk be. Nincs rá magyarázat, miért fordul elő ilyen gyakran, de nekünk nagyon jó” – nyilatkozta Alonso.

Az Európa-liga negyeddöntőjében a West Ham United ellen Amine Adli a 90. percben volt eredményes.

“Sok gólt szereztünk idén a hosszabbításban, de nekünk is jobb lenne, ha korábban találnánk be” – mondta a marokkói válogatott játékos.

A Leverkusen veretlenségi sorozata már 46 tétmeccs óta tart, a szombati egyenlítő találat pedig a 127. gólja volt a mostani idényben, ami klubrekordnak számít.

Alonso leszögezte, bár a legfőbb céljukat – a bajnoki cím megszerzését – már elérték, folytatni akarják remek szériájukat a szezon hátralévő részében is.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program