A népszerű fogyókúrás szer rontja a férfiak ágybeli teljesítményét

camera

1

A népszerű fogyókúrás szer rontja a férfiak ágybeli teljesítményét

-illusztráció- (Fotó: Wikimedia Commons) 

Megosztás

Az Ozempic fogyókúrás termék leginkább nyugaton vált népszerűvé, mert mozgás nélkül gyors zsírvesztést ígér. A szemaglutid anyag azonban több mellékhatást okoz, ami lehet nagyon büdös bélgáz, hasmenés vagy hányás.

Nemrég azonban az erekciós zavar is a mellékhatások közé került. Egyre több férfi számol be arról, hogy problémái vannak a szexuális teljesítményükkel az Ozempic elkezdése után. Ennek az lehet az oka, hogy az Ozempic csökkenti a tesztoszteron szintjét a vérben – írja a Čas.sk.

A Reddit közösségi hálózat Ozempicnek szentelt részében több száz olyan férfi hozzászólása található, akiknek merevedési problémái voltak. Ez azután történt, hogy elkezdték használni ezt a készítményt. A szakértők azt feltételezik, hogy a problémát az alacsony tesztoszteronszint okozhatja, ami az Ozempic használatának következménye.

Egy év eleji tanulmányukban a szerzők azt közölték, hogy ez a probléma körülbelül minden hetvenöt férfinál okozott mellékhatást.. Ezért kevésnek számít, mivel a férfiak mindössze 1,3 százalékát érinti.

„Három hónapig szedtem Ozempicot. A tesztoszteronszintem nagyon gyorsan csökkent, és most kezelés alatt állok, hogy helyreálljanak a dolgok” – írja egy érintett férfi a Redditen.

Ha a tesztoszteronszint csökken, akkor nemcsak merevedési zavarok fordulhatnak elő, hanem csökkent libidó (szexuális vágy), fáradtság, letargia és depresszió is.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program