Szlovákiába helyezik át az ismert fogkrém gyártását

camera

1

Szlovákiába helyezik át az ismert fogkrém gyártását

Illusztráció (Fotó: Pixabay) 

Megosztás

Tovább bővül a lévai kozmetikai üzem, Nagy-Britanniából ugyanis Szlovákiába akarják áthelyezni a Sensodyne fogkrémek gyártását.

A DenníkN szerint ugrásszerűen megnövekedhet a lévai üzem gyártása, amely a múltban a Miclén nevet viselte. A számos külföldi tulajdonosnak köszönhetően az egykori kisgyártó Szlovákia legnagyobb üzemévé vált a kozmetika terén, mára pedig 550 embernek ad munkát.

Szép jövő vár az üzemre, ugyanis legújabb tulajdonosnak (csupán tavaly érkezett Lévára), a brit Haleonnak ugyanis nagy tervei vannak vele: a cég Lévára hozná a Sensodyne fogkrém teljes gyártását. A Reuters ügynökség információi szerint erre annak fényében kerülhet sor, hogy a brit Maidenhad városában lévő üzem, ahol máig gyártják a fogkrémet, 2026-ra bezárhat, ezáltal több mint 400-an veszíthetik el munkájukat. Az ottani vezetőség szerint az üzem már nem életképes.

A Haleon vállalat világszerte megközelítőleg 24 ezer embert foglalkoztat. Ez a világ egyik legnagyobb fogyasztói egészségügyi vállalata, amelyhez olyan ismert márkák tartoznak továbbá, mint a Panadol fájdalomcsillapító vagy a Centrum vitaminok.  

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program