Palántavásár a Nyárasdi AGROCENTRUM-ban!

Megosztás

Zöldségpalántát keres? Ne keresse, a Nyárasdi AGROCENTRUM-ban szinte minden fajtát megtalál! Paprika, paradicsom, uborka, chilli, padlizsán, cukkini, patisszon, Hokkaido, sütőtök, konzervuborka, karalábé, zeller, saláta, Inka cseresznye, batáta, fűszernövények – mind-mind Önre várnak!

A klasszikus, jól bevált és ismert fajtákat kínáljuk, de megtalálja nálunk a legújabb nemesítéseket is.

Paprikapalánták

PaprikábólPCR, Slovakia, Amy, Promontor F1, almapaprika  nem hiányozhat. Újdonságaink az Amykus F1, amely az Amy fajta harmadik, továbbnemesített generációja. Hajtatásra, de szabadföldi termesztésre is kiváló. Jól bírja az őrült melegeket, a nagy hőingadozáskat és a stresszt. A Goldus F1, ahogy a neve is mutatja, vastag húsú hegyes paprika, aranysárgára érik. Kitűnően ellenáll a nagy hőingadozásoknak, a hirtelen lehűléseknek és a bakteriózisnak. Rafaelus F1 – napjaink egyik legkiválóbb kápia paprikája. Korai, húsa vastag, sötétpiros. Nagyon sokat terem, betegségeknek jól ellenáll. A Hamík F1 igazi baby paprika. Termései rövidek, magja alig van. Narancssárgára érik.  Egészben is be lehet főzni, igazi csemege.

Chilli paprikából több fajtát is talál nálunk. Az egyik szebb, mint a másik. A Vulcain extrém csípős, csípőssége 900 000 SHU. A Srilanus F1 mértekkel csípős, gyönyörű banán típusú paprikákat ad szinte fürtökben. Mindenképpen próbálják ki!

Paradicsompalánták

A klasszikus paradicsomok még mindig keresettek: Tornado F1, Partner F1, San Marzano, Bika szíve. Az ínyenceknek ajánlom a Bejbino F1 koktélparadicsomot, amely rengeteget terem, íze fenséges. A Perun sárga kicsi ”körtécskéket” terem, rengeteget, egészen a fagyokig. Betegségeknek felettébb ellenáll. Csúcs fajtánk a holland Monaline F1. Pompás termései vannak. Annyira ellenálló, hogy szinte permetezés nélkül is meg lehet termelni. A fagyokig szedhető. A Sweet Valentine főleg virágládákba, kiemelt ágyásokba való. Temérdek kis méretű, szív alakú mézédes paradicsomot ad. Első éven kínáljuk a Brutus F1-es fajtát. Ez az óriás paradicsom 850 g nagyságúra is megnő!

Uborka-, tök-, batáta- és Physalis-palánták

Uborkáink a jól ismert Perseus F1, a Misprint F1 kígyóuborka és a Markýza F1. Újdonságunk a Snack F1 baby uborka. 7-8 centis fiatal termései igazi csemegék. Elérhetők már a konzervuborka-palántáink is. Kiemelném közülük az Artemis F1 vadonatúj fajtát. Fölöttébb ellenálló, korai, számtalan 6-8 centis termést ad.

Tökfélékből talál nálunk Hokkaido, cukkini, patisszon, fehér Alba tök és Laura sütőtök palántákat.

Az idén először a batátapalántát előnevelt, cserepes változatban is beszerezheti árudánkban. Narancssárga, lila és fehér fajtákat. Ha ezekből ültet jóval korábban szedhet termést belőlük. De természetesen a hagyományos, „szivaros” változata is kapható.

Különlegességünk az Indián cseresznye (Machovka peruánska, Physalis), amely amellett, hogy kiválóan díszíti a teraszt, még finom terméseket is hoz, amely pompás ehető dekoráció lehet tortákon, süteményeken.

Ültessen Ön is gazdag palántakínálatunkból – kertészetünk termékeiből – családja örömére és egészségére!

Nincs jobb és egészségesebb, mint az otthon termett zöldség – gyümölcs!

Szeretettel várjuk Önt nyárasdi árudánkban!

Angyal József, AGROCENTRUM Nyárasd

(PR-cikk)

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program