Vona az új Horthy

Csehszlovák Kém | 2013. november 2. - 16:50
Szlovák és magyar testvéreink, állítsuk meg együtt a magyar fasizmust!

Magyarellenes provokációra készül a Jobbik, november 6-án Komáromba vonul be Vona Gábor.

Kapkodjuk a fejünket, a Jobbik kampánya repülőstartot vett, nemrég bemutatták új választási kampányfilmüket, amelyben rózsaszín pulóveres fiatalok karolgatják egymást, kutyus rohangál az őszi avarban. Nem hagyták abba, a Pártelnök hatalmas szívet küldött rajongóinak, csupa pozitív üzenettel telve. És aki már azt hinné nincs tovább, Vona Törökországban simogat cirmos cicát, őrület. Azon kívül, hogy a párt még inkább képmutató lett és várhatóan remek poénokra, leleplezésekre ad majd ez a felettébb visszatetsző magatartás okot, nincs itt semmi látnivaló lehet kérem hazamenni. Business as usual fasisztáéknál is. Hogy valóban nem szabad bedőlnünk  legújabb marketingfogásukra, ahhoz gyorsan mondok egy friss példát.

A Jobbik ugyanis elképesztő provokációra készül.

Nem könnyű, de lendüljünk most egy pillanatra azon túl, hogy Budapesten a párt a Szabadság-téren Horthy-szobrot avat. Ha ilyen ütemben halad a magyarok szembenézése a történelemmel, akkor most már tényleg csak a Kádár János szobrok hiányoznak. A Jobbik azonban nem áll meg az ország határainál, klasszikus agendájuk a határon túli magyarokon élősködő szavazatszerzési technika. Ezt anagyot mondunk-provokálunk-majd aznap visszamegyünk Budapestre-a helyi hatuma nyakára meg hadd szakadjon a többségi nacionalizmus – féle zsugát utoljára mesterfokon Erdélyben rántotta elő a szélsőjobb párt elnöke. Mit mondjak, jó nagy csetepaté keletkezett, Basescu személyesen szólalt meg az ügyben.

És itt az idő, hogy végre közösen tiltakozzunk a magyar fasizmus importálása miatt együtt, a szomszédos országokkal!

A Jobbik legújabb provokatív peterdáit Szlovákiában, Komáromban szeretné elpukkantani. Aki ne tudná, Magyarország északi szomszédjában jelenleg ezerrel dübörög a választási kampány, november 9-én megyei választások lesznek Szlovákiában. Aki nem emlékezne rá: a magyar nacionalisták másik projektje, a kormányzó Fidesz 2010-ben hasonló ostobaságot hozott össze, amikor a szlovák féllel nem egyeztetve, néhány nappal a szlovákiai parlamenti választások előtt bejelentette a kettős állampolgársági törvény megalkotását. Az egyoldalú aktussal alaposan jégre tette a szlovákiai magyar érdekképviselet parlamenti megjelenésének esélyeit.

Most a Jobbik hasonló ostobaságra készül, a történelem szimbolikus terében szeretne visszavágni a vélt „elszenvedett sérelmekért”. Vona „Cukorfalat” Gábor Jobbik pártelnök és régi ismerősünk Szávay „Mindent vissza!” Pista november 6-án a szlovákiai Komárnoban tart előadást szlovmagyar jobbikos hívei előtt. Aki ne tudná: 1938 november 2-án született az első bécsi döntés, amelynek során a Horthy-féle Magyarország jelentős szlovák kisebbség által lakott, dél-szlovákiai területeket foglalt el. Négy nappal később, november 6-án pedig maga Horthy Baszomalássan Miklós, Ellenfaszkalap vonult be fehér lován a szlovákiai Komáromba. Hetvenöt évvel később a Horthy-nosztalgiából egész jól megélő szélsőjobb pártelnök tervezi, hogy átsétál a komáromi hídon.

A képlet és a történet nagyon egyszerű. November 6-án ne menjen magyarországi politikus előadást tartani (kampányolni) Szlovákiába. Elvileg megteheti, de tudnia kell: egy büdös paraszt ha megteszi, mivel nemcsak a szlovák népet provokálja és járatja le Magyarországot tettével, hanem a helyi, jelen esetben szlovákiai magyarokkal is kibaszik. Ahogy egy büdös nagy paraszt volt Sólyom László magyar köztársasági elnök is, aki augusztus 21-én szeretett volna, ugyanezen a hídon átkelni Szlovákiába. És még neki állt feljebb, emlékeznek, azt mondta: megmagyarázhatatlan, ami történt.

Hát idefigyelj Vona! Itt most csak két dolgot tehetsz: vagy lemondod az eseményt és gondolkozol, hogy nacionalista provokációk helyett, milyen izgalmas és hasznos dolgot tudsz tenni alázatos politikusként a magyar emberek érdekében, vagy ha minden áron Szlovákiába szeretnél látogatni, eltolod az esemény időpontját mondjuk 3 nappal. Deal? Az eset ugyanis már sokadjára fordul elő, egyszerűen elképesztő látni a magyar nacionalisták, de különösen a szélsőjobb párt és híveinek kognitív disszonanciáját, és azt a nagyfokú ostobaságot, amely alapján képtelenek belátni cselekedetük következményeit. Tudják, arról pártról és politikai jobboldalról including of Fidesz van szó, amely szóban olyan hatalmas elkötelezettje a határon túli magyaroknak.

Amúgy, teszem hozzá, ha egy ilyen párt nemhogy parlamenti, de állítólag kifejezetten népszerű a magyarok között, akik még az országban maradtak, hát akkor tényleg elmehettek a jó büdös picsába.

Az esemény nem tesz jót a két szomszédos nép kapcsolatának és feleslegesen turbózza fel a Fidesz-Jobbik tengely számtalan ostoba intézkedésével – pl: kettős állampolgárság, trianon-emléknap – már amúgy is felerősített etnikai nacionalizmust a Kárpát-medencében. Itt az alkalom, hogy felszólítsak minden demokratikusan gondolkodó magyar és szlovák embert, minden felelős szlovák és magyar politikai pártot, Orbán Viktor és Robert Fico miniszterelnököt, ítélje el a Jobbik ostoba és roppant átlátszó legújabb szlovák és magyarellenes provokációját, amely nem a két népről vagy népért szól, csupán néhány tucat kiöregedett ostoba szkínhead és rasszista seggfej politikai pénzszerző akciójának legújabb állomásáról. De most komolyan, tényleg ennyire buták vagytok már, hogy hagyjátok? Ébresztő!!!

Szlovák és magyar testvéreink, állítsuk meg együtt a magyar fasizmust!