2014 óta több mint 73 millió euró uniós támogatást kapott Nyitra megye

camera

1

2014 óta több mint 73 millió euró uniós támogatást kapott Nyitra megye

-illusztráció- (Fotó: Unsplash) 

Megosztás

A 2014 és 2023 közötti időszakban több mint 73,2 millió euró uniós támogatást kapott a Nyitra Megyei Önkormányzat.

A megyei hivatal tájékoztatása szerint a legtöbb forrást 2023-ban használták fel, amikor több mint 39,5 millió euró értékben valósítottak meg projekteket. „Ez az összes lehívott forrás 53,98 százaléka" – tájékoztatott a hivatal.

A megyei hivatal tájékoztatása szerint a válságkezelő menedzsment létrehozásának köszönhetően több projekt befejezését is sikerült felgyorsítani, a csapatot új munkatársakkal erősítették, projektmenedzsereket alkalmaztak. „A stratégiai tevékenységek részlege átvette az összes függőben levő projektet, ami jelentősen hozzájárult a rugalmasabb munkavégzéshez és forrásfelhasználáshoz a programozási időszak utolsó évében" – emlékeztetett a megyei hivatal.

A megye a 2014 és 2023 közötti időszakban elsősorban a másod- és harmadrendű utak felújítására használta fel az uniós forrásokat. Kerékpárutakat építettek, és korszerűsítettek néhány középiskolát. Kulturális és történelmi műemlékeket restauráltak, valamint a szociális és egészségügyi ellátás, és a turizmus fejlesztését célzó projekteket is megvalósítottak.

TASR

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program