Az orvosok elutasították az Általános Egészségbiztosító ajánlatát

A sürgősségi orvosok nem tudtak megegyezni az Általános Egészségbiztosító képviselőivel. Zuzana Zvolenská (Smer-SD) egészségügyi miniszter aránytalannak nevezte az orvosok követeléseit.

Foto: SITA
Marian Kollár
Foto: SITA

"A biztosító igazgatójának megérkezésével a helyzet másképp alakult, olyan feltételeket kínáltak számunkra, amelyeket nem fogadhattunk el" - jegyezte meg Marian Kollár, a Szlovák Orvosi Kamara elnöke.

Az egészségbiztosító ajánlata szerint 8%-kal emelte volna a kifizetéseit, azzal együtt, hogy a szerződéseket 12 hónapra kötnék. Kollár szerint viszont ilyen szerződéseket nem lehet 3-4 hónapnál hosszabb időre megkötni. Egyúttal nem értenek egyet a hálózat mintegy 25%-os csökkentésével sem, elmondásuk szerint azzal működésképtelenné tennék az egészségügyi ellátást.

"Készek voltunk áldozatot is hozni, azzal számolva, hogy a következő hónapokra nyújtandó kifizetések nem fedik a sürgősségi osztályok költségeit, amelyekre áthidaló hitelt vettünk volna fel" - jegyezte meg Kollár. Hozzátette, hogy természetesen hajlandóak továbbra is tárgyalni, legközelebb szerdán reggel hét órakor találkoznak.

Kvetoslava Prcúchová, a Gyermekorvosok Szövetségének elnöke szerint orvosaik egy jelentős részének nincs szerződése a biztosítóval, ami arról tanúskodik, hogy a helyzet a sürgősségi osztályokon nagyon rossz.

Marcel Forai, a biztosító igazgatója elmondta, hogy ők a lehetőségeik határát súrolják, és szerinte ezzel az orvosok is tisztában vannak. Ugyanakkor ismét hangsúlyozták, hogy érvényben van a nyilvánosan tett ígéretük, hogy a szerződés nélküli orvosok kiadásait is térítik. Forai elmondta, éppen ezért nem éri az orvosok reakcióját.

Zuzana Zvolenská miniszter szerint aránytalanok az orvosok követelései. Véleménye szerint az Általános Egészségbiztosító kínálata közel ugyanolyan, mint a többi biztosítóé. Zvolenská ismételten felhívta a polgárok figyelmét, hogy semmilyen plusz költséget ne fizessenek ki. Közlése szerint, mivel a biztosító nyilvános ígéretet tett, így a betegnek a szerződés nélküli orvosnál sem kellene éreznie semmilyen különbséget az ellátásban.

SME/para

Komentáre

Azért már álljon meg  a menet, hogy az orvosok bohóckodnak a biztosítóval ...., mi köze ehhez a járulékokat fizető polgárnak ?  Most megint csak Ő fizessen, és senki más ?   Ez is egy felsőbb politikai játszma, csak ebből a polgárokat már kihagyhatnák !!!  Ki a francot érdekli, hogy most éppen kik akarják megkaparintani a mindegy melyik biztosítót, a fizető polgárokat már hagyják békén, az etikátlan orvosok leginkább !   Válság van, mindenki szívja, csak az orvosoknak kell éppen most jóval több ?, az amúgy általában a "nem gyógyításért" ?, csak a sablon szövegű "papirokat" írják, hogy fizessen a biztosító, meggyógyítás nélkül.   Nooormális ?  

BETEG, a kuncsaft viszont már nem sztrájkolhat, meg nem játszhatja az eszét, ha már egyszer megbetegedett és várná az előre megfizetett orvosi segítséget, az éppen sztrájkoló meg durcizó ORVOS-tól. 

Ez hányinger az orvosok, a szakszervezeteik, a kormány részéről !  Mindig csak a legcsóróbb, a polgár szívjon, ebből is egy idő után tényleg forradalom lehet, de az már nem bársonyos lesz. Az aktuális elvtársak ezt nem látják, hiszen őket ez anyagilag, megélhetésileg nem érinti, vastagon megszedték már magukat, a "központi hatalom" amúgyis mindig megvédi, kimossa őket. 

Fúúúúj !!!! 

  komentár