IZSAPI TRAGÉDIA: A belügy dönt az egyenruhás útdíjrendőrök mulasztásáról

IZSAP / NAGYMEGYER – Kihallgatták a két héttel ezelőtti tragikus baleset szemtanúit, majd a rendőrség értesítette a belügyminisztérium belső ellenőrzési osztályát.

A tragikus baleset helyszínén készült felvétel

Február 22-én egy bordó színű Renault Mégane Nagymegyer irányából tartott a határ felé, amikor Izsap és Csilizradvány között megcsúszott, és egy patakba zuhant. A személykocsi a tetején landolt a patakban. Az arra haladó járművek sofőrjei és utasai megálltak, hogy segítsenek. A járművet sikerült is visszafordítaniuk, de a sofőr, egy 45 éves tallósi hölgy életét már nem sikerült megmenteni, megfulladt. Tudósításunkat akkor a segítők és szemtanúk közül többen kommentálták, arra figyelmeztetve, hogy a helyszínen két egyenruhás férfi is tartózkodott, aki viszont nem voltak hajlandóak segíteni annak ellenére sem, hogy a civilek közül többen is felszólították őket erre.

Both Péter járási rendőrkapitány megkeresésünkre elárulta, hogy a múlt hét folyamán megtörtént a szemtanúk, a baleset utáni mentés aktív résztvevőinek kihallgatása. „Felvettük a szemtanúk vallomásait, minek után úgy láttuk, hogy az ügy a belügyminisztérium hatáskörébe tartozik. Ezért értesítettük róla a minisztérium illetékes belső ellenőrzési főosztályát” – tájékoztatott a rendőrkapitány. Hozzátette, hogy a múlt héttől ők foglalkoznak az üggyel, és az ő jogkörük eldönteni, hogy történt-e mulasztás.

Hivatalos úton egyelőre meg nem erősített információink szerint bűnvádi eljárás indul a baleset helyszínén a segítségnyújtást elmulasztó útdíjrendőrség (mýtna polícia) tagjai ellen. Hogy az illetők milyen mértékben felelősek a cselekmény tragikus végkimeneteléért, azt az eljárás hivatott kideríteni, mindazonáltal minimálisan is esküszegésért vonhatják őket felelősségre.

A belügyminisztérium illetékes főosztálya nem nyilatkozott az ügyben. Alena Koišová, a belügyminisztérium sajtóosztályának munkatársa kérdésünkre annyit közölt, hogy az indítvány elbírálása folyamatban van, ezért nem közölhet információt.

-para-

  hozzászólás