Egy pitbull marta halálra a kutyákat gondozó nőt

Halálos kimenetelű kutyatámadás történt a Nagykürtösi járásban, egy pitbull marcangolta szét a kutyát sétáltató nőt.

Fotó: SITA/AP - illusztráció
Pitbull terrier
Fotó: SITA/AP - illusztráció

Augusztus 15-én három kutya támadt meg egy fotóst egy Misérdhez közeli tónál, a Markíza televízió információi szerint most újabb kutyatámadás történt az országban.

A nagykürtösi járásbeli Szuhányban (Sucháň) birtokol egy tanyát egy Svájban élő férfi, aki távollétében felbérelt egy párt, hogy gondoskodjanak a birtokon tenyésztett 20 pitbullról. A férfi már hét éve, hobbiból tenyészti az állatokat.

Pénteken, augusztus 17-én a kutyákról gondoskodó pár női tagja a tanyán kívülre vitte sétáltatni az egyik pitbullt, amely többször megharapta a nőt, aki halálos sérüléseket szenvedett. A rendőrség még vizsgálódik az ügyben, ezért egyelőre nem kívánják részletezni a tragédia körülményeit.

"Értesüléseim alapján a Svájcban élő férfi előzetesen megtiltotta a kutyákról gondoskodó párnak, hogy a tanyán kívülre vigyék sétáltatni a pitbullokat. Ráadásul a gondozó épp azt a kutyát vitte ki a birtokról, amely veszélyesebbnek mondható a többinél" - kommentálta az esetet Anna Triznová, a település polgármestere.

A pitbull által halálra mart nő élettársa a tragédia idején bevásárolni indult. A férfi később az erődben találta meg már halott párját, a nő testét számos harapás borította.

(tvnoviny.sk/parameter)

Hozzászólások

Faluhelyen.. csak társaságban ajánlatos kimenni.. mert a kutyákat kosár.. és póráz nélkül sétáltatják..

PL FELSŐPATONYBAN    egyenesen életveszélyes   argentin dog, németjuhász ,bullterier.. stb..    ezek azok a kedves kis házikutyusok.. amikkel eddig szembe találtam magam..     SZERINTETEK MI a REAKCIOJA A Sétáltatónak?  .. Ne félj nem bánt...    .....                          ezzel elvan intézve. 

A lejött POZSONYI Szlovák lakosok akiknek 2 uj utca sort nyitottak.. azt gondolják..   HA FALU akor AZ egyenlő a határral--..      nem érdekli őket,hogy  gyerekek vannak minden felé.. + sportolók.. vagy csak sétára vágyó párok...   ..                          szabadon a kutya  nos ok..     Senkit nem érdekel..             Kicsit szigorúbra.. kellene ezt venni..     és ezzel szerintem nem is lehet nagyon vitába szállni.. :)

 

ez nem Fajtafuggo. Tehat nem attol fugg milyen fajtaju a kutya. Termeszetesen ezen kutyafajtakban terrier ver van mely kicsit hevesebb a tobbi kutyaenal es az allkapcsuk az erosebb joval az a tobbi kutya fajtaenal. Minden a gazdan es a nevelesen fugg.

  hozzászólás