Gorbacsovot aggasztja az ukrajnai helyzet

A szovjet vezető arra kérte Obamát és Putyint, hogy segítsék az ukrajnai konfliktus békés rendezését.

A rohamrendőrök és a Viktor Janukovics ukrán elnök kormányát ellenző tiltakozók közötti, napok óta tartó összecsapásokban eddig öten vesztették életüket Kijevben. Az államfő csütörtökön rendkívüli parlamenti ülést kezdeményezett a válságos helyzet megvitatására és az sem kizárt, hogy hamarosan rendkívüli állapotot rendelnek el Kijevben.

A 82 éves, Nobel-békedíjas Gorbacsov csütörtökön nyílt levelet intézett Vlagyimir Putyin orosz és Barack Obama amerikai elnökökhöz, és felkérte őket, hogy segítsenek az ukrán konfliktus békés megoldásában. "A két ország vezetőinek együttműködése és segítsége nélkül ez (a helyzet) katasztrófához vezethet" - olvasható az ukrán gyökerekkel rendelkező (ukrán-orosz vegyes házasságban született) Gorbacsov levelében.

"Arra kérem Önöket, hogy ragadják meg a lehetőséget, és határozott fellépésükkel segítsék Ukrajnát abban, hogy visszatérjen a békés fejlődés útjára" - közölte a Szovjetunió utolsó vezetője, és hozzátette, hogy a feleknek tárgyalóasztalhoz kellene ülniük.

(MTI)

Hozzászólások

Mit uzenget ez a nagy okos? Mikor O" tette Ukrajnat oda ahol most vanak.Az egesz K,europat ez a

senkihazi tonkre tette,mikor O" felsege Gorbacsov 100-millios villaban el.Es meg van a kepen bor be-

le hebregni Ukrajna dolgaiba.Mit fog Obama vagy Putyin csinalni? Amerika mikor segitett? Mikor

profit volt bene. Ugy,hogy Mr: Gorbacsov urasag ( mar urasag) nem proli! Ilyen hulyetesel kar volt elojonni!

Jobb lett volna ha megsem szolal.

  hozzászólás