Karol Mello - Szlovákiában többszörös gyilkos, maffiózó. Belizében tiszteletre méltó polgár

Mint korábban írtuk, Karol Mellót minden vád alól felmentették Belizében, visszakapta iratait, és könnyen lehet, hogy sosem adják ki Szlovákiának.

Fotó: TASR
2011 májusi szabadon engedés - TV-stábok várták a börtön előtt Karol Mellot
Fotó: TASR

Karol Mellót Szlovákiában a 2004-es dunahidasi kettős gyilkosság megrendelésével vádolják, mely során egy nő és egy 10 éves kisfiú haltak meg. A támadás eredetileg Juraj Gál volt rendőr ellen irányult, az ő autóját vették célba a bérgyilkosok, amiben felesége és gyermeke utaztak...

A rendőrség a pozsonyi alvilág egyik ismert alakja, Peter Čongrády 2004-es meggyilkolásával is megvádolta Mellót. Čongrádyt egy ligetfalui pizzéria előtt lőtték agyon. Valószínűleg Mello számlájára írható Jozef Gudáb megölése is, amely 2003 márciusában történt.

A helyi média bírósági kudarcról ír, és arról is, hogy a helyi hatóságok talán sosem adják ki Szlovákiának az itt többszörös gyilkossággal vádolt maffiózót - írja a Čas.sk. A közép-amerikai országban visszakapta irataitú útlevelét, és nem kell már jelentkeznie a rendőrségen sem. Belizében tiszteletre méltó polgárnak tartják, aki szbaadon járhat-kelhet az utcán.

Mello a korábbi vád szerint 2011 szeptemberében hamisította meg lejárt útlevelét, majd valótlan információkat közölt a hatóságokkal, amikor tartózkodási engedélyért folyamodott. A Nový Čas szerint elhallgatta, hogy büntető eljárás folyik ellene. Mello elutasította ezeket a vádakat.

Mello, akit múlt pénteken helyezett szabadlábra a bíróság óvadék ellenében, a feleségével érkezett a bíróságra, ahol azonban a tárgyalás el sem kezdődött. Az ügyész ugyanis még a tárgyalás megkezdése előtt ejtette a vádakat. A bíróságon sem a bevándorlási hivatalból, sem az állami vezetéstől nem jelent meg senki. Ügyvédje, Godfrey Smith jelezte, hogy senki sem fogja figyelni Mellót, és nem kell jelentkeznie sem.

Mivel Szlovákia diplomáciai úton kérte Mello kiadását, így lehet, hogy valamilyen módon mégis figyelik majd. Robert Kaliňák (Smer-SD) belügyminiszter kijelentette, hogy ez negatív hír, amelyhez nehéz alkalmazkodni.

Mello ismerősei azt állítják, nem tervezi elhagyni Belizét, mivel vállalkozást indított ott. Idén júniusban már Belizében született meg második fia. A Nový Čas információi szerint Marco Radonak hívják és így már belizei állampolgár. Első fia is akkoriban született, amikor szükésben volt. Ivan Olegnek Zuzana Marošová 2006-ban Pozsonyban adott életet. A színésznő Mello kedvéért feladta karrierjét...

Mellót 2006 óta körözik, egészen 2010-es lengyelországi elfogásáig több országban is megfordult. Mello és Marošová 2011 szeptemberében állandő lakhellyel renelkezik Belizében, és ott tartották meg esküvőjüket is.

Čas.sk/para

  hozzászólás