Jobbik: az Anonymus baloldali tagjai támadták meg honlapjukat - az Anonymous cáfol

A Jobbik szerint az Anonymus nevű hackercsoport baloldali elkötelezettségű tagjai támadták meg múlt szombaton a Jobbik honlapját és más, a párthoz közelálló weboldalakat - jelentette ki Farkas Gergely országgyűlési képviselő kedden, aki szerint az akcióval a csoport több más tagja sem értett egyet.

Az Anonymous fb-oldala (Fotó: facebook.com)
Az Anonymous fb-oldala (Fotó: facebook.com)

Az Anonymous a következő közleményt tette közzé:

"EZÚTON KÖZÖLJÜK TISZTELT FARKAS GERGELY ÚR ÉS JOBBIK MAGYARORSZÁGÉRT MOZGALOM! TÉVÚTON JÁRNAK ÉS SZÁNDÉKOSAN FÉLRETÁJÉKOZTATJÁK A NYILVÁNOSSÁGOT! AZ ANONYMOUSNAK NINCS KÖZE EGYIK POLITIKAI PÁRTHOZ SEM, SOHA SEMELYIK PÁRTTAL VAGY ANNAK TAGJÁVAL NEM MŰKÖDÖTT EGYÜTT! AZ ÖNÖK ÉS A KURUC.INFO ÁLTAL MEGNEVEZETT SZEMÉLY NEM VETT RÉSZT AZ ANONYMOUS AKCIÓIBAN, EZÉRT ARRA SZÓLÍTJUK FEL ÖNÖKET, HOGY RAGADJÁK MEG A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ KÍNÁLTA LEHETŐSÉGET ÉS HAGYJÁK ABBA A HAZUDOZÁST, TOVÁBBÁ A NYILVÁNOSSÁG ELŐTT KÉRJENEK BOCSÁNATOT AZ ÁRTATLANUL MEGHURCOLT ÚRTÓL! ELLENKEZŐ ESETBEN A JÖVŐBEN IS SZÁMÍTHATNAK RÁNK!
ÜDVÖZLETTEL: ANONYMOUS"

A jobbikos politikus budapesti sajtótájékoztatóján leszögezte: az Anonymus Operation Hungary Facebook-oldalán található hozzászólások szerint a hackerek közül többen is nemtetszésüknek adtak hangot még a szombat hajnali támadás megkezdése előtt.

Emellett a Jobbik úgy tudja, hogy az akcióban részt vevő hacker korábbi ráckevei MSZP-s önkormányzati képviselő, jelenleg pedig a "Demokratikus Koalícióhoz köthető." Éppen ezért a Jobbik felszólítja az MSZP-t és a DK-t, hogy "találjanak más, értelmes elfoglaltságot a hackereiknek".

Az ellenzéki párt emellett feljelentést is tesz az ügyben, mivel a támadás során több email-fiókjukat is feltörték az Anonymus tagjai.

 - mti/fb/para -

  hozzászólás