Kaliňák, mint a korrupcióellenes intézkedések vezére?

Robert Fico a belügyminiszter, Robert Kaliňák beiktatása utáni sajtótájékoztatóján közölte, hogy a minisztériumnak a korrupció elleni harc vezérének kell lennie.

Foto: SITA
Robert Fico és Robert Kaliňák
Foto: SITA

A belügyminiszternek kell beterjesztenie azt a törvénycsomagot, amely hatékonyabbá teszi a harcot az állam hosszú távú kártevői ellen. Elmondásuk szerint szóba kerülnek új törvények és a közbeszerzési törvény módosítása is, a központi közbeszerzést elrendelve.

Kaliňák szerint a korrupció terén a legégetőbb probléma a közbeszerzések, ezért szeretnék szűkíteni ennek terét. Elmondása szerint ezt követően a politikai pártok finanszírozását is szigorítanák. Hozzátette, a megtorló részről nem megfeledkezve különleges egységek alakulhatnak ez ügyben.

Fico szerint hosszú éveken keresztül elhanyagolták a közigazgatást. Hozzátette, hogy most a minisztériumra vár a helyi és a központi államigazgatás modernizálása is, amivel "az emberek államhoz való hozzáférését" segítenék. Fico szerint erősíteni kell az államot helyi szinten is. "Pontosan meg kell határoznunk a körzeti hivatalok feladatait, meg kell neveznünk, mit kell tenniük a járásoknak. Egy audit ad majd választ az állam és az önkormányzatok jelenlegi kapcsolatára. Nem zárjuk ki bizonyos központi állam közigazgatási szervek összevonását.

SITA/para

Hozzászólások

Jo napom lessz ha nevetve kezdem :))

yuvutu

te vagy az elso aki lákolja kalinyákot a fészbukon te kétszinu távirányítosember,otthonrol utasítanak a keverésre?hm?

 

  hozzászólás