Rendőrakadémia: A felvételizők negyedét csalással vették fel!

A korrupcióval vádolt volt rektor a kihallgatás közben kisebb agyvérzést kapott, kórházban van. 10 ezer eurót biztosan zsebre tett, kizárják a rendőrség kötelékéből is.

Fotó: SITA - illusztráció
Fotó: SITA - illusztráció

A pozsonyi Rendőrakadémia (Akadémia Policajného zboru) hivatalosan is kizárta azt a 29 felvételizőt, akik korábban csalással tették le sikeresen a felvételi vizsgát - adta hírül a TA3 hírtelevízió. A felvételit követő botrány után az akadémia három tisztviselőjét vádolták meg csalással, köztük Václav Krajník rektort is. Az akadémiai szenátus őt már visszahívta tisztségéből, hamarosan a rendőrség kötelékéből is kizárják.

A Rendőrakadémiára idén a felvételizők negyedét, összesen 29 személyt úgy vettek fel, hogy elégtelen eredményű felvételi tesztjeiket kicserélték a helyes megoldásokat és válaszokat tartalmazó lapokra. Most már biztos, hogy ezekből a fiatalokból nem lesznek rendőrök.

"A 29 csalással bekerült felvételizőt kizárjuk, és helyettük a megfelelő pontszámot elért felvételizők a sorrend alapján kerülnek be" - tájékoztatta a TA3-t Ľuboš Wäldl, az akadémiát jelenleg vezető rektorhelyettes. Ezek a fiatalok egyébként hamarosan levélben hivatalos értesítést is kapnak.

A volt rektort, Václav Krajníkot csaláson kívül korrupcióval is vádolják. Az már biztos, hogy két felvételizőért 5-5 ezer eurót kapott, a kenőpénzekkel kapcsolatos további információ viszont jelenleg nem áll a rendőrség rendelkezésére. Őt az akadémia után a rendőrségtől is elbocsátják a következő napokban, ez ügyben már csak az utolsó adminisztrációs lépések vannak hátra - jelentette ki Lucia Garajová, a belügyminisztérium szóvivője.

Fotó: SITA                        Václav Krajník (Fotó: SITA)

A TA3 információi szerint Krajníkot jelenleg kórházban kezelik, mivel kisebb agyvérzést szenvedett az egyik kihallgatás közben. A nyomozóknak először bevallotta a csalást, később azonban visszavonta vallomását és tagadta a bűncselekmény elkövetését.

(TA3/parameter)

Hozzászólások

Hmm... , kabaré és visszaélések a Rendőrakadémián.  Az eseményeket nézve, korrupt bohócok ülnek a csúcson, akik a felvételi tesztek eredményei alapján rendőrnek nem megfelelő egyéneket képeznek rendőrnek.  Aztán legyen bizalma a lakosságnak a rendőrök iránt ?, hiszen nem szakamberek kerülnek ki a legfelsőbb képződéből.  Természetesen most is a fejétől bűzlik a hal, akkor lefelé haladva még milyen ocsmányságok lehetnek ?  

Ez a kormány és a belügy világraszóló szégyene, ha ott honol a legnagyobb korrupció !!!  Ez rosszabb, mint a  "szoci"  rendőrállama !!!  Fúúúj, mondjon le a Kaliňák is !!!

  hozzászólás