Kivonják a Vifon leveseket a szlovák piacról!

Az Állami Élelmiszerfelügyelet június végén elrendelte az ismert Vifon levesek kivonását a piacról.

Az ellenőrök indoklása szerint az instant levesek vietnami gyártója félrevezette a fogyasztókat, amikor azokat disznóhúsból, csirkehúsból készült leveseknek tüntette fel, holott azok még csak nyomokban sem tartalmaznak húst, csak aromát - közölte az Aktuality.sk hírportállal Paulína Komarová, az élelmiszerfelügyelet központi igazgatói irodájának vezetője.

Elmondása szerint a leggyakoribb hiányosságok az élelmiszerek esetében a megjelölésükben találhatók. Ilyen esetben a felügyelet elrendeli az adott termék árusításának betiltását, valamint kivonását a piacról.

A Vifon előkelő helyet foglal el az élelmiszerpiacon a vietnami gyártók közül. Már 45 éve foglalkoznak élelmiszergyártással. A 90-es években kezdték el gyártani a klasszikus vietnami tésztás leveseket, köztük a legendás Pho levessel rizstésztával.

SITA/para

Hozzászólások

Ha nem felelnek meg a hazai és EU-s normáknak, akkor eddig hogyan lehetett árusítaní őket ?  Kinek az üzlete volt ez eddig ? Vagy már megint kiesett valaki a központi kegyekből, így mostmár lenyomják őt ?  A vevő meg eddig is át volt verve, az már biztosan nem lesz érdekes, majd jön egy új baráti cég, új néven ugyanazt a szart fogják nyomni, mint eddig, csak a nagy hasznot már más teszi zsebre. 

Megoldás:  Ne vegyetek ilyen szart !!!!  Én eddig sem vettem, ezután sem fogok, de ez az én véleményem.

látszik, hogy nem voltál egyetemista :) bár, ha jobban belegondolok, egyébként is látszik

Ne égesd magad tovább, voltam egyetemista, talán nem mostanában, de a lényeg akkor is lényeg marad. Ha valami nem felel meg a normáknak, akkor azt nem szabad árusítani, erről szól a dal, nem az én egyetemi múltamról !  Rajtad hogyan látszik az "egyetemi" múltad ?  A hozzászólásodból ez nem nagyon "látszik". 

Ne köss belém, a témához szólj !  Úgy tán több leszel !!!????, vagy nem, TE  EGYETEMISTA ! 

itt nem a normákról van szó, a VIFON termékekkel semmi gond - ez is azon hülye eset, amikor a buta ember feljelenti a mikrosütő gyártót, mert abban próbálta megszárítani a macskáját, de belehalt... pedig a használati utasításban ezt nem jelölték...
szerintem nincs olya éppeszű embert, aki ne tudná, hogy nem tartalmaz húst

más: azt írtam, hogy biztosan nem voltál egyetemista, mert akkor tudnád, hogy a legtöbbjük főleg az ilyen olcsó "szar" termékeken él

és arról még nem is írtam, hogy a modorod enyhén szólva is  fura, illetve a hozzászólásaidból következtethető IQ-d bőven 100 alatt van. Nem tudom milyen egyetemet végeztél, de józan észt ott biztosan nem osztottak, a te idődben.

Te IQ bajnok ohmydear (hm ... nomen est omen ? ..), talán olvasd el mégegyszer a felvezető cikket, ott valami olyan áll, hogy a leírás szerint húst is tartalmaz, a valóságban meg csak aromát, tehát húst nem !!!, amit egy alacsony IQ-val rendelkező személy is megérthet, ha legalább 2x elolvassa. 

Tehát átverték a vevőt, ezért jogos a kifogás.  Ha nincs benne hús, és még úgy is finom, meg viszik, mint a cukrot, akkor még olcsóbb is lehetne !!!!, aminek nemcsak az egyetemisták örülnének, nemcsak ők élnek kevés pénzből.   Ha "húsos" pornak titulálják, úgy is vizsgálták be (harmadik, tehát unión kívüli termékről van szó, kötelező a bevizsgálás ), akkor tartalmaznia kell hús nyomokat is, ez alapján számolják ki az árát.  Az talán szerinted is evidens lehet (?), hogy ha húsmentes, akkor olcsóbbnak kell lennie, mintha húst is tartalmazna, nem beszélve arról, hogy vevő átverő szöveggel árusítják. Magad is elismerheted, hogy a konkurrens, valóban "húsos" termékek drágábbak. Na miért ?, ők nem verik át a vevőt !!

Lehet, ez neked túl bonyolult, de próbálj meg elgondolkodni rajta, aztán írj a témáról, de ne rólam !!! Ahogy elnézem, ez számodra nehéz lesz, de próbáld meg !, a saját szellemi fejlődésedet is szolgálni fogja. 

Gejza Kele-nek, FB, ha úgy igaz, ahogy írod, hogy szlovákul csak "elírás", ill. nem helyesen "odaírás" történt, akkor sem helyes, hiszen a nem "törzsvásárló" szlovák, vagy más kizárólagos nyelvtudású is megveheti, a megtévesztő SK, vagy egyéb leírás alapján, és nem azt kapja, amit vett. Ez ilyen egyszerű, máskor meg más nyelven sem lesz helyes a felirat, leírás. Bármit veszel, a soknyelvű leírásoknak a fele dilettáns, a nyelvet nem ismerő, szótárazó "fordítók" műve, vietnami, kínai eredetnél még az "eredeti" angol is siralmas, talán csak az érti, aki írta !!! 

Amúgy meg mit kell ezen ennyit filozofálni ?, a termékben belül az legyen, ami kívülről rá van írva !!!!  Ha nem így van, jogos a reklamáció, a forgalmazó meg tegye rendbe !!! 

  hozzászólás