Közép-Amerikában fogták el Karol Mellót!

A belizei San Pedro városában nemzetközi elfogatóparancs alapján rendőrkézre került a legkeresettebb szlovák bűnöző, Karol Mello.

Fotó: sanpedrosun.com
Belize: Karol Mello rendőrkézen
Fotó: sanpedrosun.com

KAROL MELLO

- a felső-nyitrai alvilág vezetője volt

- 1999-ben zsarolásért őrizetbe vették

- 2002 januárjában a bíróságok tétlensége miatt szabadon engedték

- 2010-ben Lengyelországban fogták el

- 2011-ben a bíróság procedurális hibák miatt szabadon engedte

A helyi média információi szerint az Interpol által körözött bűnözőt szerdán, július 11-én fogták el. Az értesülést a Nový Čas bulvárlapnak már a szlovák rendőrség is megerősítette. Július 12-én, csütörtökön Mellót átszállították Belize fővárosába, Belmopanba, ahol átadták az Interpolnak.

Tibor Gašpar országos rendőrkapitány közlése szerint már hivatalosan is azonosították őt az ujjlenyomatai és fényképek alapján. Infrared volt az akció neve, amelynek keretén belül letartóztatták. Gašpar közölte, hogy egy hónappal ezelőtt az Interpol szlovákiai igazgatója annak központjában átadta a tíz legkeresettebb szlovák bűnöző nevét tartalmazó listát, azokkal a helyszínekkel, ahol gyanújuk szerint tartózkodhatnak. Ennek alapján a lyoni központú Interpol kiküldte emberét Belizébe, ahol a helyi hatóságokkal együttműködve sikerült kézre keríteni Mellót.

Mellót jelenleg a belizei bevándorlási törvények megsértése miatt tartják fogva. Ilyen esetben nem tarthat olyan sokáig a kiadatási eljárás, mint az a lengyelországi elfogása idején történt. Robert Kaliňák belügyminiszter közölte, hogy mérlegelik azt, hogy a kormány különgépével küldenének oda egy csapatot.

Karol Mellót vádolja a rendőrség a 2004-es dunahidasi kettős gyilkosság megrendelésével, mely során egy nő és egy 10 éves kisfiú haltak meg. A támadás eredetileg Juraj Gál volt rendőr ellen irányult, az ő autóját vették célba a bérgyilkosok, amiben felesége és gyermeke utaztak...

A rendőrség a pozsonyi alvilág egyik ismert alakja, Peter Čongrády 2004-es meggyilkolásával is megvádolta Mellót. Čongrádyt egy ligetfalui pizzéria előtt lőtték agyon. Valószínűleg Mello számlájára írható Jozef Gudáb megölése is, amely 2003 márciusában történt.

Fotó: sanpedrosun.com              Belizében rendőrkézen (Fotó: sanpedrosun.com)

2006 óta szökésben

Mello 2006 óta volt szökésben, 2010 október 28-án Krakkóban vette őt őrizetbe a lengyel rendőrség. A lengyelek a bűnözőt átadták Szlovákiának, de 2011 május 19-én a bíróság procedurális és adminisztrációs hibák miatt "kénytelen volt" szabadon engedni.

Azóta különböző források szerint Venezuelában, Prágában, Koszovóban, Brünnben és Krakkóban is bújkált. Egyes információk szerint haverjával, Viliam Mišenkával is tartotta a kapcsolatot. A Nový Čas információi szerint még Privigyén (Prievidza) is feltűnt fia névnapján...

Fotó: sanpedrosun.com   Ezután már nincs menekvés? (Fotó: sanpedrosun.com)

(parameter)

Hozzászólások

Ez marha sok pénzbe került, megfizettetik az árát a hibát elkövető, az őt felelőtlenül (?) szabadon engedő bírósággal, bíróval ?   Ilyen esetekben nincs "anyagi, de legfőképp erkölcsi felelősség" ?, munkakörben elkövetett különösen nagy értékű károkozás ?   Ez is vicc ?, a Lexát is körözés címszóval "bújtatták" 2 évig, állami asszisztenciával.   Mečiar óta semmi sem változott ?   

  hozzászólás