Elhunyt Robin Gibb, a Bee Gees alapítója

Hatvankét éves korában elhunyt Robin Gibb, a legendás Bee Gees együttes alapítója és énekes-dalszerzője.

Fotó: SITA/AP
Robin Gibb egy 2006-os felvételen
Fotó: SITA/AP

Halálhírét családja jelentette be hétfőre virradóra.

A tavalyi év végén derült fény arra, hogy Robin Gibb rákban szenved. Azóta kétszer is megműtötték, egy daganatot távolítottak el a vastagbeléből. Nemrégiben tüdőgyulladást kapott és április közepén kómába esett. Több mint egy héten át kómában volt, és a szakemberek kevesebb mint tíz százalék esélyt adtak neki a túlélésre.

Robin Gibb és két fivére, Barry és Maurice által alapított Bee Gees a hetvenes években érte el népszerűségének tetőfokát. A "diszkó királyait" hétszer tüntették ki Grammy-díjjal. Nemcsak előadóművészként váltak sikeressé, hanem számos sláger szerzőjeként. A Gibb-fivérek több mint ezer dalt írtak. Olyan ismert előadóművészek énekelték szerzeményeiket, mint Elvis Presley, Janis Joplin, Barbra Streisand, Diana Ross, Dionne Warwick, Celine Dion és Cliff Richard.

A Bee Gees lemezeit 200 milliós példányszámban adták ki. Az együttes utolsó lemeze 2001-ben jelent meg.

(MTI)

Hozzászólások

..., szubjektív véleményem szerint nem a diszkókorszakra esik, habár biztos, hogy akkor kerestek a legjobban. Zeneileg a Massachusetts, Lamp light, Holiday  stb. számokkal jelzett korszak az igazi nagykorszak, amikor a Beatlesnek is erős konkurenciái voltak.

Sajnos igen szerencsétlen sorsú család a Gibb család. Andy Gibb, a negyedik fivér, elsőként és igen-igen fiatalon távozott az élők sorából, Maurice sem élte meg a nyugdíjkorhatárt és most Robin. Nagy kár értük, nyugodjonak békében.  

  hozzászólás