Együtt szavazhatunk Gyurcsík Tibire

DUNASZERDAHELY – Az Eurovíziós Dalverseny elődöntőjében már külföldről is szavazhatunk a résztvevőkre, így az oda bejutott dunaszerdahelyi Gyurcsík Tibire is – jelentette be sajtótájékoztatón az X-Faktor-ban felfedezett fiatal tehetség Dakó Sándor városi képviselő és Domonkos Pál rendezvényszervező társaságában kedden este.

Gyurcsík Tibi (Paraméter-felvétel)
Gyurcsík Tibi
Gyurcsík Tibi (Paraméter-felvétel)

A kétfordulós (január 28., február 4.) elődöntő tétje a legjobb nyolc közé jutás, ahol pedig kiderül, ki képviselheti májusban Magyarországot az azerbajdzsáni Bakuban megrendezendő Eurovíziós Dalverseny döntőjében. Az elődöntőben két tízes csoportra osztották a versenyzőket, ezekből 3-3 produkciót javasol továbbjutásra a zsűri, 1-1 énekest pedig a közönség juttathat tovább szavazataival. Gyurcsík Tibor a február 4-i, tehát a második elődöntőben méretteti meg magát.

Mint említettük, az X-Faktorral ellentétben az Eurovíziós Dalversenyen már külföldről is lehet majd szavazni, ennek alkalmából jelentette be Dakó Sándor, hogy mire is készül. „Elindítottam a Facebookon egy kezdeményezést, amelynek célja, hogy támogassuk Gyurcsík Tibit az elődöntőben. Ennek érdekében egy szabadtéri eseményt szervezünk február 4-ére, a verseny napjára, a Vidékfejlesztési Szakközépiskola előtti Szent István térre, ahol élőben, egy kivetítőn követhetjük nyomon majd az eseményeket, buzdíthatjuk Tibit, és együtt támogathatjuk őt sms-einkkel” – fejtette ki a rendezvény lényegét a városi képviselő.

Hozzátette, „az esemény elsődleges célja, hogy megmutassuk, mi dunaszerdahelyiek, csallóköziek mennyire tudunk összefogni egy olyan tehetségért, aki a város és a régió, valamint a szlovákiai magyarság hírnevét öregbíti a világban”.

Gyurcsíkt Tibi a Back in Place című dallal jutott be, melyen Szabó Zé zeneszerzővel dolgozott. Az angol dalszöveg Johnny K. Palmer nevéhez fűződik, s azóta már elkészült a magyar verzió is, melyet Orbán Tamás írt. „Sajnos az X-Faktorban nem sikerült továbbjutnom, szülővárosomból akkor technikailag nem volt lehetőség a támogatásra, viszont a műsornak köszönhetően sikerült elérnem, hogy létrejöhessen az első saját produkcióm” – fogalmazott az énekes. Úgy érzi, ebben a dalban érzelmileg és a mondanivalóját tekintve is kifejezheti, „amiért küzdöttem, és ami bennem volt már az egyetemi éveim alatt is”.

„Soha nem szabad feladni. Ha kapunk egy lehetőséget, ragadjuk meg, és haladjunk a vágyaink felé, Tegyük azt, amivel boldognak érezzük magunkat, ugyanis az embert leginkább az motiválja, abba tudja beletenni szívét-lelkét, és azáltal tud értéket alkotni akár mások számára is” – foglalta össze Gyurcsík Tibi. „Bárki, aki szimpatizál velem, aki jónak tartja a dalt, és úgy gondolja, hogy egy szavazattal is segítene, annak előre is köszönöm” – tette hozzá.

Idén 202 dalt neveztek a versenyre Magyarországon, ebből jutottak tovább húszan az elődöntőbe. Mint azt Gyurcsík Tibi is kifejtette, Wolf Kati dalának tavalyi nemzetközi sikere sokakat ösztönzött az indulásra, ennek következtében erős mezőnyben kell helytállniuk. Az ő dalának szövegét egyébként ugyanaz a Johnny K. Palmer írta, aki Wolf Kati "What About My Dreams" című dalának szövegírója. Tibi a dalt magyarul adja majd elő az elődöntőben. „Mondanivalójában szerettük volna a magyar verzióba is átültetni azt, amit az eredeti tartalmaz. Így többen meg is értik, és egyébként is mindenki szeret az anyanyelvén megszólalni. Arról szól, hogy ha kitartasz az álmod mellett, akkor jöhet bármi, villámcsapás, árvíz, tudnod kell mindig azt, hogy milyen irányba kell menned, hogy megtaláld, amit szeretnél” – fogalmazott. Mint mondta, a színpadi koreográfia már összeállt, részleteket azonban nem árult el belőle.

Kérdésünkre, hogy mennyire érzi már otthon magát ebben az univerzumban, ahol nap mint nap milliók követik a lépteit, úgy válaszolt, mára már feloldódott, ugyanis rájött, hogy az egész arról szól, hogy minél többen megismerjék, és ez segített megnyílnia. „Ha érzem, hogy a riporter valóban kíváncsi arra, amit kérdez tőlem, az nekem is segít barátilag kezelnem a szituációt. Eleinte kissé feszélyezett a kamera, és az elő nyilatkozatok, de ezen sikerült túllépnem. Ha valamit szeretnél elmondani, akkor azt tedd meg” – jelentette ki az ifjú tehetség.
Február 4-én tehát a Szent István téren, rossz idő esetén pedig Vidékfejlesztési Szakközépiskola nagytermében szoríthatunk és szavazhatunk Gyurcsík Tibire. A program várhatóan este hét órakor kezdődik.

-para-

Hozzászólások

emmegki? tudni kene?

a butaságodat még buta megszólalással is tetézed. Értelmes ember amit nem tud, annak utána néz, te nem az az ember vagy. De lehet, hogy a Holdon éltél eddig, ezért hiányosak az ismereteid, talán jobb lett volna ott is maradnod, esetleg még visszamehetsz.

ha tetszik valakinek ha nem akkor is csak átlagos a ficko hiába vigyorog álandoan

yuvutu

ha tetszik valakinek ha nem akkor is a MIÉNK, a MI hírünket viszi a világba, mégha nem is nagyon érdemli meg néhányunk, mert csak leszólni tudunk kedves yuvutu, én átlagosból több ezret ismerek, mily meglepő, hogy mégis épp ő áll ott majd közülünk egyedül

Tisztelettel.

az egész csilagbiszbasz meg a hozzá hasonlo musorok egy kalap szart sem érnek csak azért vannak hogy tolják néhány médiaguru szekerét a szereploknek meg ktolják némi alamizsnával a szemét,volt már rá példa hogy az értelmesebbje ezt észre vette és kiszált

yuvutu

  hozzászólás