A polccímkék jelentősége

Hirdetés

2022. március 22. - 17:42

camera

1

A polccímkék jelentősége

https-_www.etikett-cimke-shop.hu_-_2022_marcius_-_cikk1 

Megosztás

Hogy mi az a polccímke? Tudod, az a kis fehér lapocska, amin megtalálhatod egy adott termék árát a termék alatt vagy felett elhelyezve. Ha a kereskedelemben dolgozol, vagy éppen tulajdonos vagy, akkor tudod, hogy ez kötelező elem.

Törvény írja elő a használatát

A kiskereskedelmi egységekben törvény írja elő a polccímkék kihelyezését, kötelezve a tulajdonosokat a használatára. Ezeknek meg vannak határozva a kötelező tartalmi elemei is, amelyek minden esetben a vásárlók pontos tájékoztatását hivatottak szolgálni.

A polccímkének a következő adatokat kell tartalmaznia:

  • Az adott termék eladási ára.
  • Az adott termék mennyiségi egységára.
  • A termék cikkszáma.
  • Napjainkban már a termék vonalkódja is szerepeltethető.

Ezen információkat egyértelműen, könnyen azonosítható módon és tisztán olvashatóan kell feltüntetni. A polccímkén szerepelnie kell a fizetőeszköz nemének (forint) vagy annak a rövidítéseként (Ft) megjelölve is feltüntethető. A forint megjelölés az ár előtt vagy az ár után is szerepelhet.

A termék eladási áraként és egységáraként a bruttó árat kell feltüntetni – ez a fogyasztó által ténylegesen fizetendő, az általános forgalmi adót és egyéb kötelező terheket is tartalmazó ár.

A polccímkék termo alapanyagból készülnek

A Etikett-Címke-Shop polccímkéinek előállításához a termo alapanyagból készült tekercses címkék a legmegfelelőbbek. Leggyakrabban fehér színben alkalmazzák. Ezek nyomtatásához szükséged lesz egy megbízhatóan működő tekercses címkenyomtatóra is.

A kartoncímkék folyamatos alapanyagból készülnek, az egyes egységeket vezérlőlyuk és a perforáció határozza meg – ezért mindenképpen ellenőrizd a megvásárlásuk előtt, hogy az általad használt címkenyomtatón melyik oldalon található az érzékelő vagy egyáltalán mozgatható-e.

Miután a polccímkét a megfelelő adattartalommal megnyomtattad, az árazó sínbe kell helyezni az egységeket. Ha akciókat szeretnél még jobban kihangsúlyozni, akkor válassz színes (piros, sárga) polccímkéket, de lehetőséged van egyedi elképzeléseid – céglogó – megvalósítására is.

A polccímke egyéb tulajdonságai

A polccímkék a normál öntapadós etikett címkékhez képest vastagabb hőérzékeny thermo karton alapanyagból készülnek, mert ezek biztos tartást adnak a polcsínbe helyezve is. A polccímke előállítási költsége a legalacsonyabb, mert nem kell a nyomtatásához TTR festékszalag.

Polc- és kartoncímke:

  • Vastagabb, thermo-karton alapanyagból készül.
  • Kérheted standard fehér színben, igény szerint bármilyen más színben vagy előnyomással is.
  • Könnyen és egyszerűen kezelhető – festékszalag nélkül nyomtatható.
  • Jó nyomatminőséget biztosítanak.
  • A legalacsonyabb az előállítási költségük.
  • Nem kell hozzá ragasztó.
  • Tekercses kivitelben kaphatóak.

A polccímkék jellemzően száraz körülmények között kerülnek felhasználásra normál hőmérsékleti tartományban. A kültéri hatásoknak nem vagy csak korlátozottan képesek ellenállni. Mert a címke alapanyaga közvetlen napfény, hő hatására elszíneződik.

Használj te is polccímkéket a vevők tájékoztatására!


Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program